Proběhlo již tradiční Házenkářské soustředění 2024

Proběhlo již tradiční Házenkářské soustředění 2024

Ve dnech 10. až 17. srpna 2024 proběhlo tradiční házenkářské soustředění v rekreačním středisku Poslův Mlýn. Letos se tohoto sportovního kempu zúčastnilo 42 mladých talentů, kteří spolu se šesti členným realizačním týmem složeným ze zkušených trenérů pracovali na zdokonalování svých dovedností, taktiky a celkové fyzické kondice.

Místo konání: Poslův Mlýn

Stejně jako v předchozích letech se i letos házenkáři setkali v Poslově Mlýně, který se opět osvědčil jako ideální místo pro sportovní soustředění. Krásná příroda v kombinaci s kvalitním sportovním zázemím vytvořila dokonalé prostředí pro intenzivní trénink i odpočinek.

Tréninkový program

Primárním cílem soustředění bylo zdokonalování házenkářských schopností a posilování týmové ducha. Trenéři připravili pestrý a náročný tréninkový plán, který zahrnoval tři tréninkové bloky denně. Ranní tréninky probíhaly přímo v areálu Poslova Mlýna, kde se zaměřovalo především na fyzickou přípravu. Dopolední a odpolední část byla věnována herním situacím na hřišti místní školy. Zatímco večerní tréninky sloužily ke zdokonalení týmových taktiky v učebně areálu.

Děti se setkávaly s různými tréninkovými podmínkami a výzvami, které přispívaly k jejich celkovému růstu. Týmová spolupráce byla stěžejní, a proto se mladí sportovci učili nejen od svých trenérů, ale i jeden od druhého.

Závěrečný večer

Soustředění bylo zakončeno u táboráku, kde se sešli nejen házenkáři, ale i ostatní sportovní a volnočasové oddíly z areálu.

Házenkářské soustředění v Poslově Mlýně nebylo pouze příležitostí k tréninku, ale také k budování týmového ducha, rozvoji individuálních dovedností a navazování nových přátelství. Tato sportovní událost se stala nejen důležitým prvkem sportovního růstu mladých házenkářů, ale i nezapomenutelnou zkušeností, která je bude provázet celý život.

Poděkování

Na závěr bychom rádi vyjádřili poděkování Ústeckému kraji za významnou podporu házenkářského soustředění. Bez této podpory by se soustředění nemohlo uskutečnit. Děkujeme!